Luxusní grilování za tři milióny korun
Přestože je grilování typickou lidovou zábavou, rozhodli se výrobci grilů vyhovět i kategorii zákazníků, kteří s oblibou přeskakují mantinely všedního dne.
Výsledkem snažení společnosti BeefEater Barbecues je model Signature Series 6 Burner SL 400 s hořákem wok, příklopem pro pečení a malým konvektomatem. Na rozdíl od konkurenčních výrobků je gril celý pokrytý čtyřiadvaceti karátovým zlatem, jeho cena se tak pohybuje v přepočtu kolem tří miliónů korun, což z něj činí nejdražší gril na světě. Jak v souvislosti se zlatým grilem uvedl mluvčí společnosti, je tento určen všem, kteří chtějí svým grilováním učinit výpověď a mohou si dovolit podpalovat penězi. Jak dále dodal, zlatý gril byl vyroben s cílem ukázky toho, co vše lze udělat z pouhého bohatství a pro maximální cenu.
S podobným grilem například bůček nebo krkovice bez kosti jaksi neladí. Jako ideální varianta se v tomto ohledu jeví maso ze speciálního japonského skotu Wagyu, cena za kilogram vyjde na 7 000 korun. Vůbec nejlepší maso pak nese označení Kobe, přičemž tento název se může užívat pouze v případě masa ze skotu Wagyu, pocházejícího ze jmenované prefektury. Skotu této značky se dostává vybraného zacházení včetně ručních masáží, piva a vína. Bohužel, podle všeho nejlepší hovězí na světě se nesmí vyvážet.
Leč nezoufejte, sperma chovných býků Wagyu se může s laskavým svolením japonské asociace chovatelů skotu exportovat do zahraničí, v Austrálii a Kanadě jsou tak zakládána menší stáda. Část produkce putuje do Evropy.