Festival v Cannes 2019

14. května byl v Cannes zahájen 72. ročník slavného filmového festivalu, na jehož konci se budou vítězům rozdávat prestižní Zlaté palmy. Jak informuje server Businessinsider.com, o velkolepě pojatou zábavu se bude i letos starat luxusní hotel Barriere Le Majestic.

Děje se tak od roku 1946, přičemž i zhýčkané hollywoodské hvězdy hovoří o doprovodných akcích spojených s festivalem převážně v superlativech. Za účelem jejich maximální spokojenosti byl navýšen počet personálu z původních 350 zaměstnanců na 700. Gastronomická sekce musí připravit 25 000 jídel, což se rovná zpracování několika tun potravin. 

Pro pozvané hosty je připraveno cca 380 kilogramů foie gras (38 500 dolarů), 55 kilogramů kaviáru (132 000 dolarů). K tomu 3 000 kg mořských ryb, 2 000 kg humra, to vše celkem za 48 000 dolarů. Ceny 40 tun zeleniny a ovoce nejsou uvedeny. Tím ovšem lukulské hody nekončí, neboť  organizátoři zajistili 270 kilogramů čokolády (16 500 dolarů) a 20 000 kg těstovin v hodnotě 80 000 dolarů. Ve výčtu potěšení nesmíme zapomenout na 19 000 lahví vína, z 50% se přitom jedná o šampaňské. Dámy se mohou rovněž těšit na 8 000 růží v hodnotě 32 000 dolarů.

Sečteno podtrženo, za účelem nasycení a napojení hvězd a velkých hráčů světa filmu bylo vynaloženo 350 000 dolarů. Spokojenost zúčastněných tak byla předem garantována.  

Facebook Twitter G+ E-mail

LG 16.5.2019

Cannes

Další články