Láhev ginu z tekutého zlata pořídíte za 1 350 dolarů
Přestože gin patří do kategorie tradičních destilátů, jeho historie se začala psát v roce 1650, kdy nizozemský profesor medicíny Dr. Sylvius, toužil po léku na ledvinové potíže, i v tomto případě platí, že pokrok zastavit nelze.
Z Nizozemí byl gin, který angličtí vojáci nazývali „Holandská kuráž,“ přivezen na území Albionu, kde se začal vyrábět ve velkém. Mezi nejproslulejší značky patří Beefeater, jediný premium London Dry Gin na světě, který se destiluje v Londýně.
Jak již bylo řečeno, doba za několik staletí pokročila, přesto lze v případě 24 Carat Gin, neboli ginu vyrobeného ze čtyřiadvacetikarátového tekutého zlata, hovořit o unikátu. Kromě tekutého zlata obsahuje destilát, jehož sedmička vyjde na 1 350 dolarů, levanduli, anýz, pochopitelně nechybí ani základní ingredience v podobě jalovce. Výsledkem je jemná, delikátní chuť.
„Zlato bylo od nepaměti konzumováno nejmoudřejšími lidmi své doby. Ve starověkém Egyptě, před 5 000 lety, bylo zlato využíváno jako prospěšný minerál,“ říká v této souvislosti tvůrce 24 Carat Gin David Connor. „Jak ukazují dnešní studie, představuje tekuté zlato unikátní stopový minerální prvek s mimořádnými vlastnostmi. Mimo jiné se jedná o stimulant pozitivního stavu mysli.“
Přes svou cenu je 24 Carat Gin „až“ druhou nejdražší lihovinou svého druhu. Prvenství drží Cambridge Distillery Watensch za 2 700 dolarů. Gin je dílem vědců britského univerzitního města, kteří ročně vyprodukují pouhých šest lahví.