Nejdražší těstoviny světa pozřete v New Yorku
Podle výživových poradců by měla vyvážená strava obsahovat 55% sacharidů, 30% tuků a 15% bílkovin. Mezi nejhodnotnější zdroje sacharidů pak patří těstoviny, nejlépe v kombinaci se zeleninou, luštěninami, mořskými plody, či olivovým olejem.
Této skutečnosti jsou si velmi dobře vědomi majitelé restaurací, těstoviny tak bývají pravidelnou součástí menu. Někdy se ovšem prodraží. Stačí například zajít do newyorské restaurace Bice Cucina a dát si Bice Taglioni s humrem a lanýži za 2 000 dolarů. Doporučuje se ovšem dorazit s doprovodem, neboť za v přepočtu cca 40 000 korun se hostovi dostane mísa těstovin s černými lanýži, humrem, telecím, jako desert se podává čokoládová pěna. V ceně je započteno rovněž spropitné a mísa Versace v hodnotě 350 dolarů.
V San Francisku si vyznavači těstovin mohou zajít do luxusní restaurace Quince, kterou v roce 2003 založil známý kuchař Michael Tusk. Podnik má na svém kontě tři hvězdy Michelina, poslední získal v roce 2017. Za 298 dolarů je v nabídce Agnolotti Verdi, jedná se o těstoviny zelené barvy nakrájené na malé kousky obdélníkového tvaru plněné sýrem ricotta v sýrové a máslové omáčce.
Pobyt v Las Vegas může být spojen s návštěvou restaurace Portofino v hotelu Mirage. Za přijatelných 100 dolarů lze objednat Portofino Diamond and Gold Lasagne. Součástí lasagne jsou bílé diamantové lanýže, těstoviny jsou posypány jedlými zlatými vločkami. K tomu plněné hříbky, parmská šunka, 24 měsíců starý parmazán, buvolí mozarella a hovězí maso Kobe Bolognese.