Mražený Černý diamant
Pokud zastáváte názor, že všechno je potřeba někdy zkusit, zajeďte se podívat do Dubaje. Kromě notoricky známého luxusu totiž jedna z místních cukráren nabízí zmrzlinu, na kterou jinde hned tak nenarazíte.
Zmrzlina nese název Černý diamant a její kopeček vyjde v přepočtu na dvacet tisíc korun. Pakliže máte zmrzliny chtivou partnerku a potomky, počítejte tudíž s tím, že se při návštěvě cukrárny Scoopi, jejímž majitelem a zároveň autorem receptu je pan Zubin Doshi, lidově řečeno, prohnete. Malou, z venku nepříliš luxusně vyhlížející cukrárnu Scoopi najdete na Jumeirah Beach Road nedaleko sedmihvězdičkového hotelu Burj Al Arab. Možná je cukrárna zaměřena právě na hotelové hosty, kteří chtějí vyjít na něco „normálního“ ven mezi lidi.
Na druhou stranu je nutno říci, že přípravě svého komerčně úspěšného skvostu s názvem Černý diamant, věnuje majitel patřičnou pozornost. Zmrzlina je například podávána v poháru značky Versace - tento si, stejně, jako lžičku stejné značky, můžete, na rozdíl od ostatního nádobí, odnést po konzumaci domů, neboť je součástí ceny.
Samotná zmrzlina se pak připravuje po dobu pěti týdnů. Mezi základní ingredience patří íránský šafrán, vanilka z Madagaskaru, nechybí italský černý lanýž ani třiadvacetikarátové jedlé zlato. Byť Černému diamantu konkuruje i další, nepochybně kvalitní a cenově přece jen dostupnější sortiment v podobě mražených jogurtů nebo belgických vaflí, majitel o komerčním úspěchu svého produktu nepochybuje.